Облицовка от канадски червен кедър

Облицовъчен материал от канадски червен кедър

От векове строители и занаятчии ценят Западния червен кедър заради неговата естествена красота и устойчивост. Той разкрасява и допълва архитектурния дизайн. Необработеният кедър има богато текстуриран влакнест строеж с цветове, вариращи между узрял кехлибар, червеникава канела и богато сиенско кафяво. Топлата окраска се допълва от еднородна, фино-обагрена текстура със сатенен отенък.

Тъй като в кедъра на практика няма смола, дървото лесно приема различна по вид окончателна обработка от фини, рафинирани масла и багрилни вещества, до солидни покрития и боя. Той е лесен за рязане, оформяне, лепене и дообработване.
Кедърът има уникален аромат, който идва от естествено намиращите се в сърцевината на дървото химически съединения ”thujaplicins”.

Тези съединения са влагоустойчиви и отровни за разяждащите плесени и насекоми и по този начин предпазват дървото и осигуряват дълготрайността на добрия му външен вид. Устойчив на всякакви атмосферни условия.
Кедърът предлага ниски фактори на плътността и свиването, както и изключителен еквивалент на топлоизолация. Акустичните му качества осигуряват шумоизолацията, необходима за направата на помещенията по-тихи. Превишава категориите за безопасност и не изисква консервационна обработка.
Кедровите облицовки не се деформират като се характеризират с ниско тегло и лесен монтаж.
Кедърът осигурява престиж и индивидуалност на всеки дом или офис сграда без вреда за околната среда.

Спецификация

Дървесина Артикул размери, мм Дължини * Мерна единица
ширина дебелина
кедър Външна и вътрешна облицовка 98

140

12.5

13.5

2400

4900

кв. м

Имате въпроси?

Изпратете вашето запитване и ще се свържем с вас възможно най-скоро