Многофункционални влагоустойчиви плоскости (MFP)

Дървени плоскости

Многофункционалните дървени плоскости (MFP) са произведени от дървесни частици чрез слепване под високо налягане и температура. Те са перфектна комбинация от якостни качества, външен вид и дълготрайност. MFP плоскостите са влагоустойчиви и са с хомогенна плътност, поради което, различните крепежи издържат на по-голямо усилие на изтръгване. Показателите на якост са еднакви както надлъжно така и напречно на листа. Отличните технически характеристики, влагоустойчивостта, лесното пробиване, рязане и фрезоване, коване с пирони и скоби, закрепване с винтове, дори близо до ръбовете, залепване и боядисване ги прави по-добра алтернатива на OSB плоскостите. Технологията на производство на MFP плоскостите им дава устойчивост на насекоми, гъбички и плесени.

Притежават сертификат отговарящ на нoрмата CE EN 13986 – P5.

ПРИЛОЖЕНИЕ: *Покриви, Стенни панели, Подови конструкции, Обшивки, Подпорни конструкции, Кофражи, Окачени тавани, Мебели, Опаковки, Декорация

Спецификация на дървени плоскости

Многофункционални влагоустойчиви плоскости

Външен размер в мм Покривaщ размер в мм
MFP – нут и перо 2.500 х 615* 2.490 х 605
MFP – с гладки кантове 2.500 х 1.250
2.800 х 1.196
5.030 х 1.250
5.030 х 2.500

Може лесно да се оформя и обработва, за да отговори на специфичните изисквания на проекта, позволявайки широк спектър от приложения. MFP обикновено се използва в строителството, в производство на сглобяеми къщи, в производството на мебели, интериорен и архитектурен дизайн, шкафове, рафтове и други дърводелски проекти. Неговата гладка и равномерна повърхност също го прави подходящ за боядисване, ламиниране или фурнироване, предоставяйки безкрайни възможности за дизайн. Предлага добра механична здравина и стабилност. Може ефективно да поддържа умерени натоварвания, което го прави подходящ за структурни приложения като стенни ламперии, прегради и подови настилки, външни стени. Неговата постоянна плътност и еднороден състав осигуряват надеждна здравина и производителност.

MFP е специално проектиран да притежава изключителна устойчивост на влага, което го прави идеален избор за области, където традиционните дървени панели могат да бъдат уязвими(като кухни, бани, перални и др.). Това се дължи  на самия  производствен процес, който включва третиране на дървесните частици или влакна с влагоустойчиви добавки и свързващи вещества, създавайки влагоустойчиви плоскости за под, които могат да издържат дори на случаен, директен контакт с вода, без да се нарушава тяхната структурна цялост. 

Друго предимство н предлаганите дървени плоскости е лесния монтаж. Със своите прецизни размери и постоянно качество, MFP може лесно да се сглоби, намалявайки времето за изграждане и разходите за труд. Относително малкото тегло също прави обработката и транспортирането по-удобни.

Наред с приложенията в строителството MFP се явяват и като универсален материал в сферата на опаковъчните решения, предлагайки безброй предимства в различни индустрии. В зависимост от употребяваните в производствения процес материали могат да се използват за пакетиране и на хранителни продукти. Всички материали подложени на контрол и проверка за съвместимост с хранителни продукти. Всички вложени материали са подложени на контрол и проверка за съвместимост с хранителни продукти.

Предлаганият РremiumBoard MFP притежава и така наречената “non-wood declaration”. Или декларация, която позволява опаковане и експорт до дестинации, които забраняват внасянето на дървен материал и дървени производни, поради опасност от разпространяване на зарази (напр. Bluestain- гъбична инфекция по дърветата) и насекоми. 

Не на последно място многофункционалните влагоустойчиви плоскости са изключително еко-съобразни, тъй като често се извличат от рециклирани дървесни влакна и лепила с ниски емисии на летливи органични съединения (VOC). Използвайки тези екологични материали, фирмите могат да сведат до минимум отпечатъка си върху околната среда, като същевременно гарантират целостта и безопасността на своите опаковани продукти.

Имате въпроси?

Изпратете вашето запитване и ще се свържем с вас възможно най-скоро